Coaching/Counseling

Coaching, Counseling, je zet de stap misschien niet zo snel. Of je weet niet goed wat het verschil is tussen coaching & counseling.

Coaching
Waar sta jij op dit moment in je leven?
Sta je stil? Weet je het even niet meer?
Zit je in een “tussentijd”? Of heb je een diepe crisis?
We kennen allemaal momenten in het leven dat je graag bij iemand aan zou willen kloppen.
Gewoon een medemens, die een luisterd oor biedt. En een beetje meer!
Wat kan coaching voor jou doen?
Coaching kan ervoor zorgen dat jij weer de architect van jouw eigen leven wordt. De ommekeer teweeg brengen naar het leven waar je van droomt. Weer overzicht geeft van de belangrijke aspecten van jouw leven. Zorgen dat je weer grip krijgt door focus en concentratie. De doelen bereikt die voor jouw leven haalbaar en uitvoerbaar zijn. Beslissingen neemt die realistisch zijn en goed voelen.
Blij zijn met wie je bent.

Counseling of ook wel gesprekstherapie genoemd, is helderheid scheppen in jou gedachten en gevoelens.  Jou bewust maken van wat jouw overtuigingen en patronen zijn. Hoe jij door jouw ‘bril’ naar de wereld kijkt en hoe je jezelf gedraagt en wat je denkt. Counseling is maatwerk. Ik ga samen met jou effectievere manieren vinden die jij nodig hebt om tot een oplossing te komen zodat je meer grip krijgt op de gewenste situatie in jouw leven.

Het is goed om dit te weten:
De scheiding tussen coaching en counseling is de laatste jaren aan het vervagen. Coaching en Counseling of ook wel gesprekstherapie worden steeds vaker naast elkaar toegepast. Daar waar je vroeger gesprekstherapie kreeg was het niet gebruikelijke om de client te coachen en visa versa. Tegenwoordig worden de twee vormen wel naast elkaar toegepast.

Ik kijk vooral naar wat je nodig hebt, op het moment dat je bij me komt.

 

 

Coaching
Coachee 
Blijvende verandering
Ondersteuning bij oplossing 
Stimulator/Katalysator

Counseling/Gesprekstherapie
Client 
Tijdelijke hulp
Oplossen van probleem 
Adviseren 

Ouderen- / mantelzorg coaching

In onze huidige maatschappij is ouderenzorg en mantelzorg een veel besproken onderwerp. Helaas krijgt deze groep mensen niet de aandacht die ze verdienen.
Dus heb ik besloten mijzelf te specialiseren in deze prachtige groep mensen.
Voor u ouderen wil ik een klankbord bieden en met u kijken hoe u zou kunnen omgaan met al de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengt. Ik richt me op u als persoon in uw gevoel en emotie.

Één op de vijf mantelzorgers is overbelast. Erg schrijnend.
Ben jij een mantelzorger en loop je ook op je tenen, zie je door de bomen het bos niet meer? Neem de tijd voor coaching gesprekken. Zo ben je weer beter opgewassen tegen de belasting die je als mantelzorger kan ervaren.

Coaching gecombineerd met meditatie-oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je weer vol energie zit, je opgeladen voelt, daardoor meer ontspannen kan zijn en lekkerder in je vel zit.

Kookcoaching

Vind jij het ook zo moeilijk om tegenover elkaar te zitten en een gesprek op gang te houden? Dan is koken een meer relaxte manier om toch tot een doeltreffend gesprek te komen. In maximaal twee en een half uur bereiden  wij een gerecht en diepen wij jouw onderwerp uit.

Dit is laagdrempelig en bied een uitkomst.

Wandelcoaching

Tijdens een wandeling ben je in beweging en zit je wat vrijer in je vel.
Hierdoor is de drempel minder hoog om bepaalde zaken te bespreken.